Gestresst

Gestructureerd op vakantie

Ken je dat, heb je iets nodig maar is dat helemaal weggestopt waardoor je er eigenlijk met goed fatsoen niet bij kunt. Eerst alles aan de kant ruimen heb je nou ff geen zin in dus probeer je het met wrikken en duwen toch te pakken. Gevolg is een hoop gedoe, krachtverspilling en gegrom met uiteindelijk meer en onnodig (herstel) werk dan wanneer je de boel toch eerst even gestructureerd had aangepakt.

Zo werkt dat met het opruimen van de chaos in ons hoofd en lijf nou ook waardoor je een gebrek ervaart aan zelfvertrouwen. Ik geef een voorbeeldje; je bent gehaast want er moet nog van alles worden gedaan voordat je morgen lekker op vakantie kunt. Zo is je werk nog lang niet af, wil je nog wat nieuwe strand outfits scoren, heb je de buren beloofd hun heg te snoeien en weet je eigenlijk nog niet waar de reis naartoe gaat. Ja daar word je best onzeker en gehaast van in je hoofd toch?

Ja je kunt denken ik vertrek morgen gewoon zonder alles eerst op orde te hebben, dan leg ik later wel uit waarom ik mijn werk niet af heb, dat ik de heg helemaal ben vergeten en waarom ik net als vorige jaren op de foto sta met mijn oude strand outfitjes. Maar maak je in de haast wel vanuit zelfvertrouwen de goede keuzes of krijg je er achteraf spijt van dat je je afspraken niet bent nagekomen en in je haast een belabberd vakantie hotelletje hebt geboekt en weer dezelfde vakantiefoto’s hebt?

Doe het eens anders, ga gestructureerd te werk en kom uit je haast door de komende drie minuutjes alles letterlijk te vertragen alsof je een film in slow motion afspeelt. Oh dat geeft al vertrouwen in jezelf met lekker rust in je hoofd en lijf tóch? Doe vanaf dat moment gewoon wat je had afgesproken, één voor één na elkaar in de juiste volgorde.

Fijne vakantie!

Wil je hierover eens gratis met me in gesprek geef dat dan aan via het contactformulier op mijn site en ik neem zo snel mogelijk contact met je op, je krijgt zelfvertrouwen en wordt er altijd vrolijker van!

Via deze link kom je bij het aanvraagformulier https://denlpschool.nl/een-plezierig-gesprek/

 

Laat een reactie achter


Notice: Undefined index: cookies in /home/nlpschoo/public_html/wp-content/plugins/live-composer-page-builder/modules/tp-comments-form/module.php on line 1638

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


    Notice: Undefined index: cookies in /home/nlpschoo/public_html/wp-content/plugins/live-composer-page-builder/modules/tp-comments-form/module.php on line 1638

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.