Emoties,  Gestresst

Jouw jeugdig talent inzetten voor plezier in het werk

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst

Wie de wijsheid heeft, heeft de keuze. Wie beide heeft, heeft de keuze om de jeugd in de toekomst voor zich te behouden. Handig voor als je teveel Stress kent met je (werk)omgeving en in jezelf.

De kans is groot dat jij niet wist wat Stress betekende toen je vijf jaar oud was. Je had dat gewoonweg nog niet geleerd. Hoe ouder en meer volwassen we worden des te meer leren we wat ‘goed en fout’ is en dat het beter is je daaraan aan te passen. Prima, dat geeft ook duidelijkheid en structuur, iets wat je een gevoel van zekerheid geeft.

Je bent echt niet de enige

Pas wanneer je je leert te gedragen op een manier die weinig plezier geeft gaat het voelen als iets wat ‘moet’ en dan komt de Stress. Zelf heb ik jarenlang veel stress ervaren. Stress met mijn werk bezorgde me in 2012 een fikse burn-out.

Dat zo’n confrontatie je baan en jezelf niet hoeft te kosten kan ik je navertellen. Mijn baan heb ik nog steeds, de burn-out gebruikte ik om te leren anders naar mijzelf en mijn werk(omgeving) te kijken. 

Begin de dag met Plezier

Zo zet ik tegenwoordig mijn jeugdig talent voor ‘zorgeloos, schaamteloos en moeiteloos spelen’ in om mijn volwassenheid in alle kwetsbaarheid te tonen. Dat lukt me door mezelf in de ochtend ‘te voeden’ met hetzelfde gevoel zoals ik dat ook kende toen ik 5 jaar oud was.

Daardoor begin ik de dag met Plezier en heb ik er zin in om aan het werk te gaan. Dat ga ik wss langer volhouden dan te starten met het gevoel van aan het werk te ‘moeten’. 

Wil jij of je team ook weer de jeugd in de toekomst brengen en zo het plezier met werk behouden? Ik coach, begeleid en train mensen persoonlijk of vanuit teams.

Wil je hierover eens kennismaken vraag dan hier je Kennismakingsgesprek aan , of word lid van mijn besloten Facebook groep https://www.facebook.com/voorjezelfvertrouwen/groups/ , lees daarrover meer via mijn aanbodpagina https://denlpschool.nl/product/besloten-faceboo…-wijze-ontdekken/.

Je krijgt er altijd meer zelfvertrouwen door en wordt er vrolijk van! 

Laat een reactie achter


Notice: Undefined index: cookies in /home/nlpschoo/public_html/wp-content/plugins/live-composer-page-builder/modules/tp-comments-form/module.php on line 1638

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


    Notice: Undefined index: cookies in /home/nlpschoo/public_html/wp-content/plugins/live-composer-page-builder/modules/tp-comments-form/module.php on line 1638

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.