Gedachten,  Gestresst

Leer de Acht Zekerheden van Stressbestendigheid

Teveel Stress veroorzaakt problemen in de dagelijkse bezigheden. Wat je normaal zonder moeite afgaat wordt een blok aan je been. Stress ontstaat niet uit zichzelf, het wordt gecreëerd door de persoon zelf. 

Het is de manier hoe wordt omgegaan met situaties die afwijken van wat als ‘normaal’ wordt gezien. Als daaruit weerstand ontstaat begint zich Stress in het lichaam te vormen. 

Stress uit zich op allerlei manieren in lichaam en geest en wordt niet minder met dezelfde denkwijze als waarmee het is ontstaan. Door echter verandering aan te brengen op de ‘Acht Zekerheden’ van Stressbestendigheid komen lichaam en geest weer tot rust. 

‘De Acht Zekerheden’ kan worden gezien als een eenvoudige veranderaanpak met grote zekerheid op ontspanning. Hoe meer de Acht Zekerheden met elkaar worden uitgelijnd des te duurzamer is de gewenste verandering in de toekomst.

De ‘Acht Zekerheden’

De Acht Zekerheden van Stressbestendigheid zijn gebaseerd op de Logisch (verander) Niveau’s van Gregory Bateson en later verder uitgewerkt door Robert Dilts. Logische Niveau’s Bateson en Dilts Daarnaast zijn de Acht Zekerheden van Stressbestendigheid gebaseerd op het principe van de ‘Circle van Invloed’, zaken waar de persoon zelf écht invloed op uit kan uitoefenen. Stephen Covey’s Circle van Invloed

Wat deze modellen verbindt is dat verandering ontstaat vanuit de persoon zelf en dát is nu precies waar de ‘Acht Zekerheden’ ook vanuit gaan. Wat de Acht Zekerheden echter onderscheidt zijn de extra ‘FUN factor’ en het direct toewerken naar concrete resultaten in alle acht de verander-fasen. 

 1. De ‘X’ factor, Daarvoor zet Ik die eXtra stap
 2. De ‘IK’ factor, IK plaats mezelf in het licht
 3. De ‘RAAK’ factor, Dat is wat mij persoonlijk RAAKt
 4. De ‘WAAR’ factor, De WAARheid heb ik onderzocht
 5. De ‘LEER’ factor, Ik LEER wat ik nodig heb
 6. De ‘DAAD’ factor, Mijn DAAD is waar ik voor sta
 7. De ‘YES’ factor, Iedere stap verdient een YES
 8. De ‘FUN’ factor, Ik heb FUN met wat ik bereik

Lees meer over De Acht Zekerheden van Stressbestendigheid

Leer Stressbestendigheid in één dag

VIP-dag speciaal voor wie de grens van Stress heeft bereikt en verandering wil brengen in de manier hoe die is ontstaan. Eén dag geheel gericht op het toepassen van de Acht Zekerheden. Gedurende Acht uren ontvang je persoonlijke begeleiding van mij om de Acht Zekerheden te integreren in jouw leven.

Het wordt een VIP dag, geheel verzorgt met eten en drinken, ontspanning, afwisselende oefeningen, natuurwandeling en mooie ervaringen! Als locatie is gekozen voor La Sonnerie, een oud Klooster in het hartje van Son.

De dag vindt plaats op een Vrijdag of Zaterdag. Heb je interesse en ben je er aantoe, Contact & Act dan gaan we aan de slag!

paragraph –>

Laat een reactie achter


Notice: Undefined index: cookies in /home/nlpschoo/public_html/wp-content/plugins/live-composer-page-builder/modules/tp-comments-form/module.php on line 1638

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  Notice: Undefined index: cookies in /home/nlpschoo/public_html/wp-content/plugins/live-composer-page-builder/modules/tp-comments-form/module.php on line 1638

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.