Emoties

Ontdek en vertrouw jouw eigen wijze

Ontdekken wat jou plezierig maakt

Het volgende ga je ontdekken. Waarom geeft het een je plezier en het ander niet? Dat komt omdat dat waar je plezier aan beleeft aansluit op wat jij het liefste doet. Ja hé hé dat had ik zelf ook wel bedacht hoor ik je denken ;-). Nou vertel me dan ook eens waarom je dat ene dan het liefste doet? Best leuk trouwens als je me dat ook echt laat weten. Om het je gemakkelijk te maken hierbij een koppeling naar mijn besloten Facebook groep ;-). https://www.facebook.com/voorjezelfvertrouwen/groups/Daarin kunnen we er in besloten kring over doorpraten als je wilt.

Waarom je iets graag doet is voor ieder van ons uniek, ik geef  een voorbeeld van mijzelf. Ik doe mijn werk graag op mijn eigen wijze. ‘Op mijn eigen wijze’ is ‘een waarde’ van mij die een heel belangrijk voor me is. Zonder die waarde beleef ik minder plezier aan wat ik doe en daarom best belangrijk, toch? Als ik bijvoorbeeld een workshop geef dan houd ik me niet aan de standaard protocollen. Ik doe gewoon wat ik het leukste en het beste vind voor mijn klanten. Ik kan dan lekker creatief zijn en helemaal los gaan. Daar word ik vrolijk van ;-)).

Ontdekken wat jou raakt

Ook jij hebt bepaalde ‘waarden’ en dat merk je als ‘iets’ je raakt. Als het je koud laat dan heeft het voor jou geen waarde. Pas als je er blij, boos, ontroerd of enthousiast van wordt dan is het interessant. Gaat er mss al een lampje bij je branden? Heb jij zo’n typische situatie waardoor je steeds geraakt wordt? Gaaf ik hoop het voor je want daar kun je leuke dingen mee doen.

Ga eens na waneer je zo geraakt werd. Zei er iemand iets tegen je waardoor je boos werd of rolde er een traan bij een film? Stel dat het je ontroerde toen een film een happy end had. De goeie won het van de kwaaie en alles viel op zijn plaats. In dit voorbeeld zijn mss ‘gerechtigheid’ en ‘dingen afsluiten’ belangrijke waarden die je ontroerde. Dat zijn de redenen die jij ‘van binnen’ zo koestert en in de film tot uiting kwamen.

Probeer er vandaag of morgen eens op te letten of en wat de reden is dat je wordt geraakt. Gewoon achteraf even met een drankje ontdekken hoe dat bij jou werkt. Het is jouw eigen wijze en maakt veelal het verschil.

Ontdekken maakt nieuwe keuzes mogelijk

Ik vertel je dit natuurlijk niet zomaar. Stel dat je ontdekt dat steeds als er ‘gerechtigheid’ bestaat het jou rust en vertrouwen geeft. Dan zou een volgende stap kunnen zijn dat je Rechten gaat studeren en besluit Advocaat te worden. Of je komt erachter dat als een situatie is opgelost jij super zin hebt om te starten met een volgende klus. Dan zeg je de volgende keer tegen je opdrachtgever dat je meer tijd nodig hebt i.p.v. overhaast een nieuwe opdracht te accepteren.

Op die manier gebruik je wat jou raakt om nieuwe keuzes te maken. Dat maakt je wijze en geeft zelfvertrouwen omdat je doet wat je het liefste doet.

Wil je hierover eens gratis met me in gesprek? Word lid van mijn besloten Facebook groep https://www.facebook.com/voorjezelfvertrouwen/groups/ of schrijf in voor een plezierig gesprek. Je krijgt er altijd meer zelfvertrouwen door en wordt er vrolijk van!

Aanvraagformulier https://denlpschool.nl/een-plezierig-gesprek/

 

Laat een reactie achter


Notice: Undefined index: cookies in /home/nlpschoo/public_html/wp-content/plugins/live-composer-page-builder/modules/tp-comments-form/module.php on line 1638

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


    Notice: Undefined index: cookies in /home/nlpschoo/public_html/wp-content/plugins/live-composer-page-builder/modules/tp-comments-form/module.php on line 1638

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.