Catch the MOOD

Voor als je het even kwijt bent

Ken je dat, bepaalde omstandigheden maken dat we ons helemaal de bom voelen of dat de moed je in de schoenen zakt. Je de bom voelen is eigenlijk hetzelfde als een ‘perfect match’ tussen een externe prikkel en jouw als ‘goed’ geprogrammeerde interne reactie daarop.

Die ‘prikkel’ overkomt ons, de reactie hebben we zelf gecreëerd. En wat we zelf creëren kunnen we ook zelf veranderen toch? De route van een prikkel loopt via onze zintuigen (bewustzijn), gaat door onze filters (onbewustzijn) want we kunnen geen duizenden prikkels p/m verwerken, vormt een interne representatie ofwel voorstelling in ons brein (gedachten), leidt tot een stemming en vervolgens tot bijbehorend gedrag.

Hoe vang je het goede gevoel weer?

Als het even niet zo lekker loopt is het goed om jouw interne proces daarbij te beïnvloeden. Vervelende dingen overkomen ons niet, maar we vertellen onszelf dat het vervelend is. Probeer dat eens te herkennen bij jezelf als het even niet loopt, wat geloof je over de situatie, wat kun je anders doen?

Wat je kunt doen is jezelf weer in de goede mood brengen door een juiste fysieke en mentale houding. Het goede gevoel daaruit kun je ‘vangen’ en voor de rest van de dag met je meedragen. Hoe dat werkt heb ik hieronder voor je uitgewerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Notice: Undefined index: cookies in /home/nlpschoo/public_html/wp-content/plugins/live-composer-page-builder/modules/tp-comments-form/module.php on line 1638

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.