Gedachten,  Verhalen

Van Willen naar Doen

Je stinkende best gedaan

Gaat het zoals je het zou Willen Doen? Terugkijkend heb je op jouw manier je stinkende best gedaan. Misschien niet altijd met het resultaat dat je wilde en toch hoort ook dat erbij. Zo groei je langzaam maar zeker op tot waar je nu staat en geworden bent. De vraag is wat ga je daar na vandaag aan toevoegen? Ga je in dezelfde flow of struggle door, of ga jij je wederom je stinkende best doen maar met een ander resultaat?

Bij ons thuis Doen

Inmiddels weet ik als vader en zoon dat een gezin onderhouden en kinderen opvoeden geen eenvoudige zaak is. Dat helpt wel om ook te begrijpen dat ik vroeger wel eens flink op mijn sodemieter kreeg van ons pa. In de jaren ’60/’70/’80 ging dat er best stevig aan toe zeg maar. Misschien wel om het beter te willen doen heb ik dat als vader weer op mijn manier gedaan. Het is maar de vraag of mijn pa en ik erin zijn geslaagd om onze kinderen goed op te voeden. Als kind was je je daar in ieder geval niet van bewust je nam het gewoon aan.

Naar buiten toe Willen

Met je opvoeding moest je het doen en zet je de eerste stappen naar buiten toe. Hup naar school, meedoen op de sportclub, vriend(innen) ontmoeten en de vrije wereld in. Dan kom je erachter hoe jij je gedraagt als je er alleen voor staat. Oké als het je goed afgaat dan zul je er met veel plezier op terug kijken, maar het kan ook wel eens anders zijn gelopen toch?

Die lijn zet zich voort

Met alle ervaringen van de buitenwereld leer je gaandeweg steeds weer bij. Je doet datgene wat voor jou werkt, soms ben je tevreden met het resultaat en soms ook niet. Werk, relaties, gezondheid, vrije tijd, die keuzes maak je voor het grootste gedeelte onbewust op basis van wat je als kind en ouder hebt geleerd. Je gaat ermee door totdat je het anders gaat doen zo simpel is dat. Wat en of verandering voor jou en nu van toepassing is, is aan jou.

Mocht dat moment er voor jou zijn ga dan Doen wat je graag zou Willen doen. Leer het dan (weer) goed te doen, bij De NLP School.

Ontmoet De NLP School in het Vestzaktheater Son

Laat een reactie achter